pn.-pt. 8-20, sb. 10-17
Filtry:
Wyczyść filtryPowierzchnia użytkowa budynku
Suma powierzchni pomieszczeń mierzona po wewnętrznym obrysie ścian. Na jej wielkość ma wpływ wysokość pomieszczenia i jest liczona:– w 100% – przy wysokości w świetle powyżej 2,2 m,
– w 50% – przy wysokości między 1,4 m a 2,2 m,
– pomija się – przy wysokości poniżej 1,4 m.
od:
m2
do:
m2
Powierzchnia użytkowa usługi
Suma powierzchni wszystkich pomieszczeń oraz zaplecza i komunikacji – wchodzących w skład części usługowej, wyliczana zgodnie z normą obowiązującą dla powierzchni użytkowejod:
m2
do:
m2
Powierzchnia netto
Powierzchnia wszystkich pomieszczeń budynku mierzona na poziomie podłogi, po wewnętrznym obrysie ścian w stanie wykończonym. Na jej wartość nie wpływa wysokość pomieszczeńod:
m2
do:
m2
Powierzchnia zabudowy
Powierzchnia mierzona po obrysie zewnętrznych krawędzi wykończonego budynku z uwzględnieniem powierzchni nadwieszonych (np. wykusz). Nie dolicza się do niej elementów drugorzędnych (np. schodów zewnętrznych, daszków, ramp) oraz elementów niewystających ponad powierzchnię terenu.od:
m2
do:
m2
Wymiary budynku
Front
od:
m
do:
m
Bok
od:
m
do:
m
Wysokość budynku
Wysokość mierzona od poziomu terenu przy wejściu do budynku do najwyższego punktu dachu – kalenicyod:
m
do:
m
Kondygnacje
Kąt dachu
od:
°
do:
°
Dach
Sezonowość
Technologia
Ściany
Wyczyść filtry
Liczba projektów: 13
Domy weselne, sale bankietowe, zajazdy
W Kolekcji domów weselno-bankietowych i zajazdów znajdziecie Państwo projekty obiektów przeznaczonych do świadczenia usług gastronomicznych i organizowania przyjęć okolicznościowych. Są to domy bankietowe – w których nie przewidziano pełnego zaplecza kuchennego, a świadczenie usług gastronomicznych odbywa się poprzez korzystanie z zewnętrznego cateringu. Są to zazwyczaj niewielkie obiekty, o powierzchni od 150 mkw. do 350 mkw. – w tym także świetlice, które w ramach lokalnej adaptacji można przystosować do pełnienia funkcji budynku bankietowego. W ofercie znajdują się także domy weselno-bankietowe, w których zaprojektowano pełne zaplecze gastronomiczne, jak również takie, w których przewidziano dodatkowo pokoje dla gości.
Domy weselne cieszą się sporym zainteresowaniem Klientów, gdyż zapotrzebowanie na świadczenie tego typu usług z roku na rok wzrasta. Należy jednak liczyć się z pokaźnymi kosztami budowy takiego obiektu gastronomicznego, gdyż są to budynki duże, o powierzchni od 400 mkw. do 1300 mkw. W mniejszych, parterowych domach weselno-bankietowych przewidziano tylko salę oraz zaplecze gastronomiczne, świadomie rezygnując z pokoi gościnnych, które znacznie podwyższyłyby koszty budowy. W większych budynkach weselnych, w których zaplanowano noclegi dla gości, pokoje zaprojektowano albo na poddaszu, albo w bocznej, odizolowanej części budynku.
Naszą ofertę zajazdów stanowią obiekty gastronomiczne z salą konsumpcyjną i pokojami gościnnymi.
By dzielić się naszym doświadczeniem, jesteśmy do Waszej dyspozycji.
Czekamy na telefony: 22 59 05 580, maile: projekty@murator.com.pl, rozmowy na czacie lub na bezpośrednie spotkania w naszym biurze w Warszawie