+48 22 59 05 000

pn.-pt. 8-20, sb. 10-17

Kontakt i pomoc^
Kontakt i pomoc
Zamów rozmowę
Umów wideorozmowę
Napisz do nas
Pomoc w kredycie
Bezpłatna analiza działki
logo

Filtry:

Wyczyść filtry

Powierzchnia użytkowa budynku

Suma powierzchni pomieszczeń mierzona po wewnętrznym obrysie ścian. Na jej wielkość ma wpływ wysokość pomieszczenia i jest liczona:
– w 100% – przy wysokości w świetle powyżej 2,2 m,
– w 50% – przy wysokości między 1,4 m a 2,2 m,
– pomija się – przy wysokości poniżej 1,4 m.

od:

 m2

do:

 m2

Powierzchnia użytkowa usługi

Suma powierzchni wszystkich pomieszczeń oraz zaplecza i komunikacji – wchodzących w skład części usługowej, wyliczana zgodnie z normą obowiązującą dla powierzchni użytkowej

od:

 m2

do:

 m2

Powierzchnia netto

Powierzchnia wszystkich pomieszczeń budynku mierzona na poziomie podłogi, po wewnętrznym obrysie ścian w stanie wykończonym. Na jej wartość nie wpływa wysokość pomieszczeń

od:

 m2

do:

 m2

Powierzchnia zabudowy

Powierzchnia mierzona po obrysie zewnętrznych krawędzi wykończonego budynku z uwzględnieniem powierzchni nadwieszonych (np. wykusz). Nie dolicza się do niej elementów drugorzędnych (np. schodów zewnętrznych, daszków, ramp) oraz elementów niewystających ponad powierzchnię terenu.

od:

 m2

do:

 m2

Wymiary budynku

Front

od:

 m

do:

 m

Bok

od:

 m

do:

 m

Wysokość budynku

Wysokość mierzona od poziomu terenu przy wejściu do budynku do najwyższego punktu dachu – kalenicy

od:

 m

do:

 m

Kondygnacje

Kąt dachu

od:

°

do:

°

Dach

Sezonowość

Technologia

Ściany

Wyczyść filtry

Handlowo-usługowe i gastronomiczne

z

4

Liczba projektów: 103

Poradnik Przed wyborem projektu

Ponad 60 stron praktycznych porad jak wybrać projekt spełniający Twoje oczekiwania

Pobierz
next page
Następna strona

z

4

Handlowo-usługowe i gastronomiczne

Projekty budynków handlowych, usługowych i gastronomicznych

budynków handlowo-usługowych i gastronomicznych, to zbiór wszystkich projektów, które mogą pełnić funkcję budynku handlowego, budynku usługowego lub budynku gastronomicznego.

  • Co łączy projekty budynków handlowych, usługowych i gastronomicznych?
  • Określ swoje potrzeby i skorzystaj i wyszukiwarki budynków handlowych

Zobacz także:

Wspólny mianownik

Budynki handlowo-usługowe i gastronomiczne postanowiliśmy pokazać w jednej kolekcji, ponieważ wiele budynków handlowo-usługowych można, w ramach adaptacji, przystosować do pełnienia funkcji kawiarni czy baru, jak również odwrotnie – wiele budynków gastronomicznych można zaadaptować na budynek handlowy czy budynek usługowy. Jeśli z różnych względów (architektonicznych lub wymiarowych) odpowiada nam jakiś budynek usługowy, w którym chętnie urządzilibyśmy bar czy kawiarnię, możemy zlecić miejscowemu architektowi dostosowanie tego obiektu do pełnienia danej funkcji. Należy jednak pamiętać, że dla kawiarni, barów i restauracji przewidziano konkretne wytyczne, które należy zastosować na etapie adaptacji projektu gotowego. W niektórych projektach jednak zmiany mogą być na tyle duże, że staną się nieopłacalne, tj. tożsame z wykonaniem indywidualnego projektu na zamówienie. W takim przypadku polecamy nasze usługi w tym zakresie, gdyż współpracujemy z wieloma pracowniami, które chętnie wykonają projekt według Państwa wizji i potrzeb.

Na miarę potrzeb i możliwości

W ofercie projektów budynków handlowo-usługowych posiadamy obiekty zawierające jedno pomieszczenie handlowo-usługowe, dwa pomieszczenia handlowo-usługowe lub więcej pomieszczeń handlowo-usługowych. Budynki z kilkoma pomieszczeniami usługowymi cieszą się dość dużym zainteresowaniem. Jest to ekonomiczne i rozwojowe rozwiązanie, dające inwestorowi możliwość prowadzenia własnej działalności, a dodatkowo – możliwość czerpania zysków z wynajęcia pozostałych lokali innym usługodawcom. Jeśli ze względów finansowych lub ograniczeń na działce nie ma możliwości wybudowania większego budynku, proponujemy nieco mniejsze obiekty, w których zaprojektowano dwa lokale usługowe, na dwóch kondygnacjach. W kolekcji projektów handlowych, usługowych i gastronomicznych, znajdziecie Państwo również projekty budynków handlowo-usługowych z częścią mieszkalną, budynki gastronomiczne z pokojami gościnnymi, jak również projekty świetlic, które w dosyć łatwy sposób można zaadaptować na budynek gastronomiczny, gdyż zazwyczaj przewidziano tu już niewielkie zaplecze kuchenne. Osobom planującym prowadzenie usług i handlu na większą skalę oraz hurtownikom i producentom, proponujemy obiekty dwufunkcyjne, w których zaprojektowano zarówno budynek handlowy, jak i część magazynową lub produkcyjną.

Budynki gastronomiczne

Tworząc ofertę projektów budynków gastronomicznych, postawiliśmy na różnorodność, dlatego też znajdziecie tu Państwo obiekty małej gastronomii, idealne na bar szybkiej obsługi lub kawiarnię; obiekty nieco większe, z bardziej rozbudowanym zapleczem, idealne na restaurację, jak również duże obiekty – sale bankietowe i domy weselne. W niektórych obiektach gastronomicznych autorzy projektów przewidzieli tzw. zaplecze cateringowe, czyli nieprzystosowane do wykonywania posiłków we własnym zakresie, a jedynie – do podgrzewania posiłków dostarczanych przez firmy zajmujące się cateringiem. Część obiektów posiada natomiast pełne zaplecze gastronomiczne, pozwalające na kompleksową obsługę gastronomiczną. W budynkach przeznaczonych na kawiarnie lub puby, gdzie w ogóle nie przewiduje się podawania posiłków, zaplecze może być ograniczone do minimum, aczkolwiek zawsze musi być zgodne z obowiązującymi przepisami.

Wyszukiwarka budynków usługowych

Ponieważ kolekcja budynków handlowo-usługowych i gastronomicznych jest bardzo bogata, proponujemy Państwu skorzystanie z wyszukiwarki zaawansowanej. Możecie tu Państwo określić konkretne parametry poszukiwanego projektu i przefiltrować te obiekty, które będą najbliżej Państwa potrzeb.

By dzielić się naszym doświadczeniem, jesteśmy do Waszej dyspozycji.
Czekamy na telefony: 22 59 05 580, maile: projekty@murator.com.pl, rozmowy na czacie lub na bezpośrednie spotkania w naszym biurze w Warszawie.