+48 22 59 05 000

pn.-pt. 8-20, sb. 10-17

Kontakt i pomoc^
Kontakt i pomoc
Zamów rozmowę
Umów wideorozmowę
Napisz do nas
Pomoc w kredycie
Bezpłatna analiza działki
logo

Filtry:

Wyczyść filtry

Powierzchnia użytkowa budynku

Suma powierzchni pomieszczeń mierzona po wewnętrznym obrysie ścian. Na jej wielkość ma wpływ wysokość pomieszczenia i jest liczona:
– w 100% – przy wysokości w świetle powyżej 2,2 m,
– w 50% – przy wysokości między 1,4 m a 2,2 m,
– pomija się – przy wysokości poniżej 1,4 m.

od:

 m2

do:

 m2

Powierzchnia użytkowa usługi

Suma powierzchni wszystkich pomieszczeń oraz zaplecza i komunikacji – wchodzących w skład części usługowej, wyliczana zgodnie z normą obowiązującą dla powierzchni użytkowej

od:

 m2

do:

 m2

Powierzchnia netto

Powierzchnia wszystkich pomieszczeń budynku mierzona na poziomie podłogi, po wewnętrznym obrysie ścian w stanie wykończonym. Na jej wartość nie wpływa wysokość pomieszczeń

od:

 m2

do:

 m2

Powierzchnia zabudowy

Powierzchnia mierzona po obrysie zewnętrznych krawędzi wykończonego budynku z uwzględnieniem powierzchni nadwieszonych (np. wykusz). Nie dolicza się do niej elementów drugorzędnych (np. schodów zewnętrznych, daszków, ramp) oraz elementów niewystających ponad powierzchnię terenu.

od:

 m2

do:

 m2

Wymiary budynku

Front

od:

 m

do:

 m

Bok

od:

 m

do:

 m

Wysokość budynku

Wysokość mierzona od poziomu terenu przy wejściu do budynku do najwyższego punktu dachu – kalenicy

od:

 m

do:

 m

Kondygnacje

Kąt dachu

od:

°

do:

°

Dach

Sezonowość

Technologia

Ściany

Wyczyść filtry

Domy weselne, sale bankietowe, zajazdy

z

1

Liczba projektów: 13

Poradnik Przed wyborem projektu

Ponad 60 stron praktycznych porad jak wybrać projekt spełniający Twoje oczekiwania

Pobierz

z

1

Domy weselne, sale bankietowe, zajazdy

Projekty domów weselno-bankietowych i zajazdów

W Kolekcji domów weselno-bankietowych i zajazdów znajdziecie Państwo projekty obiektów przeznaczonych do świadczenia usług gastronomicznych i organizowania przyjęć okolicznościowych. Są to domy bankietowe – w których nie przewidziano pełnego zaplecza kuchennego, a świadczenie usług gastronomicznych odbywa się poprzez korzystanie z zewnętrznego cateringu. Są to zazwyczaj niewielkie obiekty, o powierzchni od 150 mkw. do 350 mkw. – w tym także świetlice, które w ramach lokalnej adaptacji można przystosować do pełnienia funkcji budynku bankietowego. W ofercie znajdują się także domy weselno-bankietowe, w których zaprojektowano pełne zaplecze gastronomiczne, jak również takie, w których przewidziano dodatkowo pokoje dla gości. 

Domy weselne cieszą się sporym zainteresowaniem Klientów, gdyż zapotrzebowanie na świadczenie tego typu usług z roku na rok wzrasta. Należy jednak liczyć się z pokaźnymi kosztami budowy takiego obiektu gastronomicznego, gdyż są to budynki duże, o powierzchni od 400 mkw. do 1300 mkw. W mniejszych, parterowych domach weselno-bankietowych przewidziano tylko salę oraz zaplecze gastronomiczne, świadomie rezygnując z pokoi gościnnych, które znacznie podwyższyłyby koszty budowy. W większych budynkach weselnych, w których zaplanowano noclegi dla gości, pokoje zaprojektowano albo na poddaszu, albo w bocznej, odizolowanej części budynku.

Naszą ofertę zajazdów stanowią obiekty gastronomiczne z salą konsumpcyjną i pokojami gościnnymi.

By dzielić się naszym doświadczeniem, jesteśmy do Waszej dyspozycji. 
Czekamy na telefony: 22 59 05 580, maile: projekty@murator.com.pl, rozmowy na czacie lub na bezpośrednie spotkania w naszym biurze w Warszawie